فناوری جدید جستجوی عکس در اینترنت به حریم خصوصی افراد لطمه می‌زن

یک شرکت سوئدی در حال آماده‌سازی خدمات جدید و پیشرفته جستجوی هوشمند تصاویر افراد در اینترنت است که برخی منتقدان عقیده دارند این فناوری می‌تواند به حریم خصوصی کاربران اینترنت لطمه وارد کند.

به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران، از ایرنا، موتورهای جستجو نظیر "گوگل" به طور سنتی برای یافتن عکسهای مرتبط با کلید واژه‌های درخواستی کاربران، آن دسته از تصاویری را از اینترنت استخراج می‌کنند که دارای نامی مشابه کلید واژه درخواستی کاربر باشند و یا اینکه در سایتهایی قرار داشته باشند که در آن سایتها به موضوعات مرتبط با کلیدواژه درخواستی کاربر پرداخته شده باشد.

هم‌اکنون شرکت "پولار رز ای‌بی"(‪ (Polar Rose AB‬در حال ایجاد موتور جستجوی جدیدی است که می‌تواند چهره افراد درون عکسهای دیجیتالی را بررسی کند و عکسهای مرتبط با یک شخصیت را هرچند دارای نامهای متفاوت و نامربوطی باشند، از اینترنت استخراج نماید.

این نرم‌افزار از ‪ ۹۰‬ویژگی مرتبط با چهره افراد برای تعیین اثر چهره(مشابه اثر انگشت) برای هر شخص استفاده می‌کند و تصاویر جدید یافته شده از هر فرد را به بانک اطلاعاتی خود که در آن میلیونها عکس افراد مختلف ثبت شده‌است، اضافه می‌کند.

نرم‌افزار شرکت "پولار روز ای‌بی" حتی قادر است درصورتی که از یک نفر از زوایای مختلف و با نورپردازی‌های متفاوت عکس گرفته شده باشد، آن تصاویر را با درصد خطای تنها ‪ ۵‬درصد شناسایی کند.

به گفته "نیکولای نیهولم"، این نرم‌افزار دارای دقت بالایی است اما حقیقت این است که هم‌اکنون میلیونها و حتی شاید میلیاردها عکس از افراد مختلف در اینترنت وجود دارد که برخی از این افراد به یکدیگر شباهت زیادی دارند و این امر ممکن است باعث بروز خطا در استخراج تصاویر از اینترنت شود.

این شرکت برای حل مشکل یاد شده از خود کاربران اینترنت کمک گرفته‌است.

به همین منظور شرکت "پولار رز" به زودی نرم‌افزار رایگان و کم حجمی را منتشر می‌کند که کاربران اینترنت می‌توانند آن را دانلود و در رایانه خود نصب کنند. با کمک این نرم‌افزار کوچک، کاربران پس از جستجوی تصاویر شخصیتهای مورد نظر خود توسط موتور جستجوی "پولار رز" می‌توانند صحت عکسهای یافته شده را تایید و یا رد کنند و نیز نام افرادی که درون عکسها حضور دارند را ضمیمه آنها کنند. بدین‌ترتیب موتور جستجو از اطلاعات ورودی کاربران برای افزایش دقت عملکردهای بعدی خود استفاده می‌کند و به مرور با همکاری کاربران از میزان خطای آن کاسته می‌شود.

هرچند این نرم‌افزار یافتن تصاویر مختلف مربوط به افراد را در اینترنت آسان می‌کند، اما این مشکل نیز وجود دارد که افرادی که نمی‌خواهند درون عکسهای مختلف موجود در اینترنت شناسایی شوند، با این فناوری دچار مشکل می‌شوند.

به طور مثال فردی که درون یک تظاهرات شرکت داشته و از او عکس گرفته شده، ممکن است با کمک همین فناوری به راحتی شناسایی شود. تنها کافی است عکسهای دیگری از او در اینترنت، مثلا درون سایتهای شخصی او، وجود داشته باشند. در این صورت موتور جستجوی "پولار رز" با مقایسه این عکسها یکی بودن شخصیتهای موجود در آنها را تشخیص می‌دهد و مثلا نیروهای پلیس به راحتی می‌توانند توسط این موتور جستجو افراد مختلف موجود در عکسهای مربوط به تظاهرات را شناسایی کنند.

به گفته "سایمون دیویس" سرپرست شرکت "پرایوسی اینترنشنال"، زمانی که افراد عکسهای خود و خانواده‌هایشان را درون سایتهای خصوصی در اینترنت قرار می‌دهند، انتظار ندارند که افراد غریبه قادر به یافتن این تصاویر باشند اما با کمک فناوری‌هایی نظیر موتور جستجومی "پولار رز"، یک فرد غریبه تنها با وارد کردن نام یک شخص می‌تواند به تعداد زیادی از عکسهای او دست یابد.

شرکت "پولار رز" در ماه مارس آینده نگارش آزمایشی و رایگان این موتور جستجو را عرضه می‌کند و احتمالا در نیمه دوم سال میلادی جاری نگارش نهایی آن عرضه خواهد شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد