SMS

SMS یا سیستم پیام کوتاه پروتوکلی است که به شما اجازه می دهد پیغام های کوتاهی به صورت متن از طریق تلفن های موبایل خود ارسال کنید. این پیغام ها در واقع بسیار کوتاه هستند: 160 حرف برای پیام های با زبان های مشتق از لاتین، و حداکثر 70 حرف برای زبان های غیرلاتین مثل فارسی و عربی و چینی. به رغم این محدودیت، SMS در آوریل 1999 بسیار فراگیر شده بود تا آنجا که بیش از یک میلیارد پیغام در آن ماه با استفاده از این سیستم ارسال شد که تعداد این پیغام ها هر شش ماه دو برابر می شود.
استفاده اولیه SMS برای اطلاع به کاربران در خصوص دریافت یک نامه از طریق پست الکترونیک (ای-میل) یا اطلاع به وی در مورد دریافت یک پیغام صوتی بود. بدون استفاده از این سرویس، کاربران ناچارند به طور مرتب صندوق پستی یا صوتی خود را بررسی کنند که آیا پیغام جدیدی رسیده یا خیر. خصوصا در مورد پیام های فوری این سرویس می تواند خیلی مفید باشد.
قالب SMS به نحوی است که نمی تواند متن کامل یک نامه را برایتان نمایش دهد، زیرا محدودیت 160 حرفی تنها برای نمایش تاریخ، ساعت، فرستنده و عنوان نامه کفایت می کند. البته برخی خدمات در حال گسترش ارائه خدمات پیام های چندگانه هستند که به مرور در حال گسترش می باشند.
از آنجا که نوع بشر شیفته برقراری ارتباط با دیگران است، توانایی SMS در ارسال پیام های کوتاه میان تلفن های موبایل و همچنین بین موبایل و کامپیوترهای شخصی توانسته آن را به محبوب ترین و پراستفاده ترین ابزار تبدیل کند. در بسیاری از کشورها که استفاده از کامپیوترهای شخصی و تلفن موبایل و حتی پیجر رواج دارد، به خصوص جوان ها و نوجوان ها، برای غلبه بر محدودیت تعداد حروف زبان خاص خود را ابداع کرده اند که روز به روز توسعه بیشتری می یابد. به عنوان مثال برای عبارت از خنده دارم می میرم (Laughing Out Loud) مخفف آن یعنی LOL رایج شده است و این داستان ادامه دارد.
البته بیشتر مردم از این سرویس فقط برای ارسال پیام های کوتاه و مهم استفاده می کنند. بدین ترتیب SMS به مقدار زیادی شبیه سرویس ICQ (که در واقع بیان عبارت I Seek youاست) یا چت از طریق یاهو و MSN شده است، شما در پیام کوتاهی ارسال می کنید و مخاطب شما نیز در همان لحظه آن را می گیرد و پاسخ می دهد. با این مزیت که برای پاسخ به پیام های ICQ باید حتما پشت میزتان باشید درحالی که SMS همه جا همراه شما است.

SMS و GSM


GSM که مخفف Global System for Mobile Technology است، شایع ترین سرویس در اروپا و آسیا است. بر خلاف امریکا که از نوع دیگری از سیستم های بی سیم در آن استفاده می شود، GSM تقریبا در تمام کشورهای دنیا استفاده می شود. GSM پروتوکلی است که نه تنها در اروپا استفاده می شود، بلکه به علت باز بودن پروتوکل و قابلیت اضافه شدن کارکردهای جدید به یکی از فراگیرترین استانداردها تبدیل شده است.
SMS یکی از نرم افزارهای نسل اولیه GSM بود که نخستین بار در سال 1992 از یک کامپیوتر شخصی به یک موبایل ارسال شد. این نوع نرم افزارهای نسل اول (G1) برای ابزارهای بی سیم با پنهای باند کم طراحی شده بود. اما اتحادیه GSM برای نرم افزارهای نسل دوم (G2) نسل سوم (G3) برنامه ریزی می کنند و امیدوارند بتوانند امکان ارسال جریان داده ها به صورت کاملا رنگی از طریق گیرنده های بی سیم را فراهم کنند.
اتحادیه GSM که در دوبلین ایرلند و لندن مستقر است مالک بیش از پانصد ماهواره، عملگرهای G3 کارخانجات و تهیه کنندگان خدمات دیگر است که در بیش از دویست کشور جهان فعال است. GSM گرچه در امریکای شمالی زیاد شایع نیست اما شرکت هایی چون نوکیا و Lucent که در زمینه توسعه کامپیوترهای شخصی و تکنولوژی های ارتباطی فعالیت می کنند عضو اتحایه آن هستند. این گروه که در سال 1995 تشکیل شد تلاش می کند تا استاندارد GSM را در آمریکای شمالی نیز رواج دهد.
در حال حاضر بیش از شش میلیون نفر در آمریکای شمالی و 290 میلیون نفر در سایر کشورها از این استاندارد استفاده می کنند.

SMSC


SMSC ، علامت اختصاری (Short Message Service center )، «مرکز سرویس پیام کوتاه» می باشد که به عنوان جزئی از شبکه GSM امکانات SMS را برای مشترکین شبکه موبایل فراهم می کند. سوالی که در اینجا ممکن است پیش بیاید این است که مگر وجود سوییچ های شبکه که کار برقراری ارتباطات صدایی را برعهده دارند برای ردوبدل کردن کوته پیام ها کافی نیست؟ در این بخش سعی داریم به این سؤال پاسخ دهیم.
فلسفه وجودی چنین سیستمی این است که طبق استاندارد، ارسال کوته پیام به طور مستقیم صورت نمی گیرد. بلکه SMSC به عنوان واسط میان مبدأ و مقصد، پیام های کوتاه را از فرستنده دریافت کرده و به گیرنده تحویل می دهد. در حقیقت SMSC وظیفه «ذخیره و ارسال» (Store and Forward) کوته پیام ها را برعهده دارد.
وجود چنین مرکزی باعث می شود که بتوان ارتباط میان شبکه موبایل و سایر شبکه های کامپیوتری را نیز برقرار کرد. این قابلیت، یکی از ویژگی های اصلی سرویس کوته پیام است که نقش اصلی را در محبوبیت خارج از حد تصور SMS در کل دنیا بازی می کند.
به این ترتیب، در هر فرایند ارسال کوته پیام، تنها یکی از طرفین درگیر در این فرایند (یا مبدا یا مقصد و یا هردو)، لازم است که موبایل باشد و طرف دیگر می تواند موجودیتی خارج از شبکه موبایل باشد. به این ترتیب موبایل ها می توانند به چنین موجودیت هایی پیام ارسال کنند و یا از آنها پیام دریافت نمایند.

ویژگی های SMS


هدف اصلی در سرویس کوته پیام انتقال یک پیغام از یک مبدا به یک مقصد است. در کنار این هدف، برخی مفاهیم دیگر نیز در این سرویس تعریف شده اند که امکاناتی را به کاربران این سرویس عرضه می کنند و یا محدودیت هایی را به آن تحمیل می کنند. در این بخش سعی داریم به معرفی اجمالی این امکانات و کاربرد هریک بپردازیم.

طول کوته پیام


طول یک پیام کوتاه می تواند حداکثر 160 کاراکتر از یک متن باشد. این 160 کاراکتر می تواند شامل کلمات یا اعداد یا ترکیبی از حروف و اعداد باشد. همچنین امکان ارسال پیام های غیرمتنی باینری نیز فراهم است که در این صورت طول هر پیام به 140 بایت محدود می شود. با استفاده از پیام های باینری می توان (اگر گوشی پشتیبانی کند) اقدام به ارسال تصاویر یا زنگ گوشی میان دو موبایل کرد.
کوته پیام ها را می توان به صورت یونی کد نیز ایجاد کرد. این امکان باعث می شود که بتوان پیغام هایی را به تمامی زبان های تعریف شده در یونی کد (از جمله فارسی) ارسال کرد. اما با استفاده از چنین امکانی نیز، طول کوته پیام ارسالی به 70 کاراکتر یونی کد محدود می شود

کوته پیام های بزرگ


شاید محدودیت طول کوته پیام ها به 140 بایت شما را کمی از آن ناامید کرده باشد. اما مطمئن باشید همین مقدار نیز برای بسیاری کاربردها کاملا کافی خواهد بود. اما اگر شما یک گوشی جدید داشته باشید، ممکن است به درستی این مطلب هم شک کرده باشید. چون در این گوشی ها، امکان ارسال تصویر و زنگ گوشی هم از طریق SMS وجود دارد و معقول به نظر نمی رسد که آنها در یک فضای 140 بایتی قابل گنجاندن باشند.
واقعیت این است که طراحان سرویس کوته پیام نیز متوجه کم بودن اندازه آن شده اند و برای آن فکری کرده اند. به این صورت که امکانی قرار داده اند که با استفاده از آن می توان یک بخش بزرگ تر از 140 بایت از اطلاعات را به چندین کوته پیام تبدیل کرد. برای مشخص کردن این که تمامی این کوته پیام ها بخش های یک پیام بزرگ تر هستند هم شرایطی تعیین شده است که باید در این کوته پیام ها رعایت شده باشد. به این ترتیب می توان متن های بزرگ یا تصاویر و صداها را نیز به صورت کوته پیام بین دو موبایل ردوبدل کرد.

راحت شدن از شر بوق اشغال!


مطمئنا اگر مطالعه ای علمی صورت گیرد، یکی از آزاردهنده ترین چیزهایی که در دنیای کنونی افراد با آن سروکار دارند، شنیدن بوق اشغال در تماس های تلفنی است. بنابراین این مژده را به شما می دهیم که با استفاده از SMS هیچ گاه بوق اشغال نخواهید شنید، حتی در زمانی که شما یا کسی که قرار است مقصد کوته پیام شما باشد، مشغول صحبت کردن با استفاده از موبایل خود باشید!
بله، درست خوانده اید. حتی زمانی که شما مشغول صحبت کردن با کسی هستید و به عبارت دیگر زمانی که موبایل شما مشغول است، شما می توانید کوته پیام ارسال و دریافت کنید. این ویژگی منحصربه فرد به دلیل روش خاصی است که برای ارسال کوته پیامها در استاندارد GSM تعیین شده است. در نتیجه ارسال کوته پیام حتی در اوج ترافیک شبکه، با عدم موفقیت مواجه نخواهد شد.
 
منبع:دانشنامه رشد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد